Over mij

Hallo, mijn naam is José Gelens. Sinds 2004 ben ik afgestudeerd als beeldend therapeut. Voor die tijd ben ik als beeldend kunstenaar en vormgever werkzaam geweest. Mijn interesse in kunst en nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van mensen om bepaalde keuzes te maken heeft mij doen besluiten om beeldend therapeut te worden om zo op een creatieve manier samen met degene die hulp zoekt middels het maken van beelden een verandering teweeg te brengen.

In mijn werk raakt het mij elke keer weer wanneer ik zie hoe krachtig en flexibel mensen zijn om hun problemen aan te pakken. Het vergt moed en vertrouwen om zich open te stellen en dit samen maakt de ontmoetingen telkens weer bijzonder en intens. Het zijn deze processen en problemen waar ik dagelijks beeldende therapie op inzet. Daarbij stimuleer ik cliënten in hun persoonlijke groei en steun ik hen bij het versterken van hun zelfbeeld.

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen als beeldend therapeut. Van 2004 -2007 heb ik gewerkt als beeldend therapeut bij “De Grote Rivieren”( Nu Yulius) en daarna 11 jaar bij “De Viersprong”. Sinds 2017 ben ik met veel plezier in mijn eigen praktijk werkzaam. Zolang ik werk ben ik mijzelf aan bijscholen op beeldend vlak en ook in verschillende methodieken zoals onder andere:  MEP (Mind Eye Power), ISTDP (Intensive Shortterm Dynamic Psychotherapie), Angstregulatie, ACT.

Reacties zijn gesloten.