Werkwijze

Mijn werkwijze bestaat uit een benadering vanuit verschillende therapeutische invalshoeken, variƫrend van een psychoanalytische aanpak ,gedragsmatige aanpak tot inzicht gevende werkwijze.

Kennismaking,
Wanneer U zich afvraagt of beeldende therapie passend is bestaat er de mogelijkheid voor een oriƫnterend gesprek waarin U allerlei vragen kunt stellen, de praktijkruimte kan bezoeken en nagaan of U zich prettig voelt in het contact met de therapeut.

Wanneer er een doorverwijzing is door uw regiebehandelaar ( psychotherapeut, psycholoog, psychiater, of anders) waar u in behandeling bent kan het in het merendeel van de gevallen via de zorgverzekering bekostigd worden.

Intake,
Samen met de therapeut wordt er in de intake gekeken naar de hulpvraag. We vullen een aanmeldformulier in. Vervolgens wordt er een behandelplan inclusief de bijpassende doelen gemaakt. Ook het aantal sessies en evaluaties en frequenties beschreven. Dit alles in overeenstemming met de client.

Wordt U doorverwezen door uw regiebehandelaar (psychotherapeut, psycholoog, psychiater, of anders) dan zullen we in samenspraak met deze de doelen formuleren.

Behandeling,
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan persoonlijke behandeldoelen. We benaderen dit vanuit verschillende therapeutische invalshoeken zoals de ISTDP ( Intensive Shortterm Dynamic Psychotherapy), Linehan, de creatief procestheorie en angstregulatie. Al naargelang de problematiek wordt gekeken naar wat passend is.

Afronding
Aan de hand van de gemaakte werkstukken blikken we terug op het behandel proces, de veranderingen en de behaalde resultaten.

Reacties zijn gesloten.